فهرست:

تمامی تنظیمات اصلی لاراول در فولدر config واقع شده است، این مبحث بصورت اجمالی به آن پرداخته خواهد شد از این رو توصیه می کنم حتما آن را بصورت مفصل و دقیق بررسی بفرمایید. لاراول برای ایجاد تنظیمات از کتابخانه DotEnv PHP آماده شده توسط ونس لوکاس استفاده می کند.

هنگام نصب یک Laravel جدید، دایرکتوری اصلی برنامه شما حاوی یک فایل .env.example خواهد بود. اگر لاراول را از طریق Composer نصب کنید ، این پرونده به طور خودکار در .env کپی می شود. در غیر این صورت ، شما باید فایل را به صورت دستی به .env تغییر نام دهید. داشتن مقادیر مختلف تنظیمات بر اساس محیطی که برنامه در آن اجرا می شود ، اغلب مفید است. به عنوان مثال ، ممکن است بخواهید از مسیر cache متفاوتی نسبت به مسیر پیش فرض لاراول در سرور تولید خود استفاده کنید.

فرض کنید شما با یک تیم در حال توسعه نرم افزار لاراول خود هستید و برای اجرای نرم افزار خود احتیاج به تنظیمات خاص خود بر روی لاراول دارید، برای این منظور می توانید یک فایل جدید از روی .env.example ایجاد و تنظیمات خود را در آن لحاظ نمایید. فرض کنید قصد اجرای PHPUnit را جهت تست نرم افزار خود دارید و برای این منظور می خواهید به تنظیمات اصلی لاراول دست نزنید برای این حالت می توانید فایل جدید .env.testing را ایجاد و تنظیمات خود را در آن قرار دهید برنامه تست شما هنگام اجرای PHPUnit مطابق با تنظیمات جدید .env.testing برای شما بارگذاری خواهند شد یا برای اجرا شدن تنظیمات .env.testing می توانید در خط فرمان خود از دستور --env=testing استفاده نمایید. فایل .env نباید به محیطِ کنترلِ منابعِ برنامه، وابستگی داشته باشد.

چون هر توسعه دهنده ای که با برنامه شما کار میکند ممکن است تنظیمات مربوط به خودش را داشته باشد. مثلا اگر یک دسترسی غیرمجاز به محیطِ کنترلِ منابع، وجود داشته باشد، توسعه دهند گان دیگر می توانند به آن منابع و متغیرها دسترسی داشته باشند و اینگونه است که، امنیت برنامه به خطر می افتد. نکته: هر متغیر در فایل .env شما میتواند تحت تاثیر متغیر های خارجی سرور تغییر نماید یا غیر فعال شود. اگر مقدار یک متغیر دارای فاصله است آن را مانند مثال زیر داخل دابل کوتیشن ” ” قرار دهید.

[pastacode lang=”php” manual=”APP_NAME%3D%22My%20Application%22″ message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

بازیابی متغیر ها

با استفاده از توابع env-helper که پارامتر مربوطه را فراخوانی می کنند ، می توان به تمام متغیرهای موجود در فایل .env دسترسی پیدا کرد. این متغیرها نیز هر زمان که برنامه درخواستی را از طرف کاربر دریافت می کند، در global متغیر $ _ENV فهرست می شوند. مطابق با دستور زیر می توانید به متغیر دسترسی پیدا کنید.

[pastacode lang=”php” manual=”‘env’%20%3D%3E%20env(‘APP_ENV’%2C%20’production’)%2C%0A” message=”config/app.php” highlight=”” provider=”manual”/]

توابع env-helper در پرونده config/app.php موجود در پوشه پیکربندی فراخوانی می شوند.

دستری به تنظیمات کلی

شما می توانید به تنظیمات عمومی نرم افزار خود در هر جای برنامه دسترسی داشته باشید، به عنوان مثال ، برای تنظیم منطقه زمانی پیش فرض ، از کد زیر استفاده می شود.

[pastacode lang=”php” manual=”config(%5B’app.timezone’%20%3D%3E%20’Asia%2FTehran’%5D)%3B” message=”config/app.php” highlight=”” provider=”manual”/]

تنظیمات کش

برای افزایش سرعت برنامه، باید تمام فایل های پیکربندی خود را با استفاده از دستور config: cache در یک فایل ذخیره کنید، با این کار تمام آیتم های پیکربندی برنامه شما در یک فایل واحد cache شده و توسط فریم ورک لاراول به سرعت بارگذاری خواهند شد.این دستور بصورت زیر می باشد.

[pastacode lang=”php” manual=”php%20artisan%20config%3Acache” message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

حالت تعمیر و نگهداری

وقتی برنامه شما در حالت تعمیر و نگهداری است، یک قالب سفارشی برای همه درخواست ها در برنامه شما نمایش داده می شود. این کار “غیرفعال کردن” مدیریت وب سایت لاراولی شما را هنگام به روزرسانی یا هنگام انجام تعمیر و نگهداری آسان می کند. اگر وب سایت شما در حالت تعمیر و نگهداری باشد ، با یک MaintenanceModeExceptionوب سایت شما در وضعیت 503 قرار خواهد گرفت. برای فعال کردن حالت تعمیر و نگهداری از دستور زیر استفاده می کنیم.

[pastacode lang=”php” manual=”php%20artisan%20down%0A” message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

همچنین شما می توانید این دستور را در حالت اجرای مججد بصورت زیر اعمال نمایید.

[pastacode lang=”php” manual=”php%20artisan%20down%20–retry%3D60%0A” message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

دور زدن حالت تعمیر و نگهداری

شما می توانید وقتی در حالت تعمیر و نگهداری هستید، از یک گزینه مخفی برای دسترسی شخصی خود به وب سایت در حالت تعمیر و نگهداری استفاده کنید، یعنی سایت برای همه از دسترس خارج و تنها برای شما دسترس پذیر باشد. برای این منظور از دستور زیر استفاده می کنیم.

[pastacode lang=”php” manual=”php%20artisan%20down%20–secret%3D%221630542a-246b-4b66-afa1-dd72a4c43515%22%0A” message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

پس از قرار دادن برنامه در حالت تعمیر و نگهداری ، می توانید به URL برنامه متناسب با این رمز بروید و لاراول کوکی بای پس حالت تعمیر و نگهداری را برای مرورگر شما صادر می کند و تنها شما به وب سایت دستری خواهید داشت. برای این منظور از آدرس زیر استفاده می کنیم.

[pastacode lang=”php” manual=”https%3A%2F%2Fexample.com%2F1630542a-246b-4b66-afa1-dd72a4c43515″ message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

هنگام ورود به این آدرس مخفی، به سرعت به آدرس اصلی برنامه هدایت می شوید، وقتی کوکی برای مرورگر شما صادر شد، می توانید برنامه را به طور معمول مرور کنید، انگار که اصلا در حالت نگهداری و تعمیر نیستید.

قبل از ارائه قالب حالت تعمیر و نگهداری

اگر شما در حین توسعه نرم افزار از دستور php artisan down استفاده کنید، ممکن است کاربران شما گاهاً با خطاهایی روبرو شوند. زیرا قسمت قابل توجه ای از فریم ورک لاراول باید ابتدا بوت شود تا مشخص شود برنامه شما در حالت تعمیر و نگهداری است، از این رو لاراول به شما این امکان را می دهد تا یک قالب برای حالت تعمیر و نگهداری در ابتدای درخواست ارایه کنید، این قالب قبل از بارگیری وابسته های برنامه لود می شود. برای این منظور شما می توانید با استفاده از گزینه render در دستور down بصورت زیر الگویی را از قبل به انتخاب خود رندر کنید.

[pastacode lang=”php” manual=”php%20artisan%20down%20–render%3D%22errors%3A%3A503%22″ message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

تغییر مسیر درخواست های حالت تعمیر و نگهداری

لاراول فکر همه چیز را کرده، در حالی که در حالت تعمیر و نگهداری هستید، لاراول قالب حالت تعمیر و نگهداری را برای همه URL های برنامه ای که کاربر سعی در دسترسی به آنها دارد، نشان می دهد. در صورت تمایل، می توانید به لاراول دستور دهید همه درخواست ها را به یک URL خاص هدایت کند. به عنوان مثال ، ممکن است بخواهید همه درخواست ها را به / URI هدایت کنید (منظور از / صفحه اصلی وب سایت است) فرمان زیر را بررسی فرمایید.

[pastacode lang=”php” manual=”php%20artisan%20down%20–redirect%3D%2F%0A” message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

غیرفعال کردن حالت تعمیر و نگهداری

برای غیرفعال کردن حالت تعمیر و نگهداری ، از دستور up بصورت زیر استفاده کنید.

[pastacode lang=”php” manual=”php%20artisan%20up” message=”” highlight=”” provider=”manual”/]

نکته: شما می توانید قالب حالت پیش فرض تعمیر و نگهداری را با قالب تعریف شده توسط خود جایگزین نمایید، برای این منظور به مسیر زیر مراجعه نمایید.

[pastacode lang=”php” manual=”resources%2Fviews%2Ferrors%2F503.blade.php” message=”” highlight=”” provider=”manual”/]